20 września 2018 Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty

zaścianek Babie Lato

Przyjęcie weselne

PRZYJĘCIE WESELNE W ZAŚCIANKU BABIE LATO

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą Zaścianka Babie Lato.  W skład naszej oferty wchodzą trzy pakiety, spośród których wybierają Państwo jedną z opcji. Jeśli nasze propozycje nie znajdą uznania, dopasujemy menu i organizację Państwa przyjęcia do Państwa oczekiwań uwzględniając niestandardowe życzenia.

Dostępność miejsc plenerowych w 2018 roku:

STRZECHA do 140 osób

Zadaszenie przy ognisku do 50 osób

Zadaszenie przy stawie do 50 osób

 Cena każdego Pakietu obejmuje:

  • Wybrane wcześniej miejsce z uzgodnionym ustawieniem stołów dopasowanym do Państwa potrzeb;
  • Elegancka dekoracja stolików, oraz dekoracja kwiatowa;
  • Elegancka dekoracja krzeseł (pokrowiec + wstążka w wybranym kolorze);
  • Serwis kelnerski; Brak opłat serwisowych tzw. korkowe za alkohol;
  • Bezpłatny parking dla Gości przyjęcia;
  • Korzystanie z atrakcji Babiego Lata: Mini Zoo; łodzie na stawie; boiska do gier replicas relojes sportowych (piłka nożna, siatkówka, minigolf); ognisko. 

PAKIET SŁONECZNIK

Cena pakietu: 100 zł/ osoba

  • Przystawka (porcja na stole dla każdego Gościa)
  • Zupa
  • Danie Główne
  • Deser serwowany
  • Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, napoje gazowane pepsi-cola, woda mineralna)

 


PAKIET TULIPAN

Cena pakietu : 140 zł/ osoba

  • Zupa (dwa rodzaje);
  • Danie Główne;
  • Deser serwowany;
  • Grillowe specjały Babiego Lata
  • Przekąski zimne podane w stole (9 pozycji w tym 2 sałatki);
  • Owoce (winogrona, ananas, banany, mandarynki i owoce sezonowe);
  • Bufet deserowy (ciasta krojone – 4 rodzaje, m.in sernik, szarlotka, sezonowe z owocami, babeczki z budyniem i owocami)
  • Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje fausse montre zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, napoje gazowane pepsi-cola, woda mineralna)

PAKIET RÓŻA

Cena pakietu: 160 zł/osoba

  • I set gorący: Zupa (dwa rodzaje) i danie główne;
  • Deser serwowany;
  • II set gorący: przekąska ciepła
  • Przekąski zimne podane w stole (10 pozycji w tym 3 sałatki);
  • Grillowe specjały Babiego Lata
  • Owoce (winogrona, ananas, banany, mandarynki i owoce sezonowe);
  • Bufet deserowy (ciasta krojone – 3 rodzaje, m.in sernik, szarlotka, sezonowe z owocami, babeczki z budyniem i owocami);
  • Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, gazowane pepsi-cola, woda mineralna);

ZAPRASZAMY


 ZUPA (do wyboru) na dobry początek (1 porcja / osobę)

  • Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs ze swojskim makaronem
  • Bulion z pasztecikiem
  • Barszcz z uszkami
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Wspaniała grzybowa
  • Żurek, że dech zapiera
  • Delikatna zupa serowa wzbogacona pomidorami i szynką krojonymi w kosteczkę z grzankami

     DANIA GŁÓWNE – wykwintne potrawy z mięs i ryb do wyboru 

  • Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta (2 sztuki na porcję)
  • Kotlet de volaille z masłem (2 sztuki na porcję)
  • Szaszłyk drobiowy z boczkiem i cebulą marynowany w aromatycznej zalewie
  • Sznycel z indyka w złotych płatkach ( 2 sztuki na porcję )
  • Delikatny kurczak gotowany w potrawce ( 2 kawałki na porcję )
  • Pieczeń z karkówki nadziewana suszonymi śliwkami (2 sztuki na porcję)
  • Tradycyjny kotlet schabowy panierowany (2 sztuki na porcję)
  • Kotlet schabowy po chłopsku ( 2 sztuki na porcję )
  • Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami owinięte plastrem bekonu (2 sztuki na porcję)
  • Kruchutkie zrazy z szynki (2 sztuki na porcję)
  • Pieczeń ze schabu z leśnymi grzybami ( 2 kawałki na porcję )
  • Dorsz w pomidorach z czarnymi oliwkami ( 2 sztuki na porcję )
  • Filet z pstrąga w migdałach / w sosie tatarskim ( 2 sztuki na porcję )
  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Kruchutkie zrazy wołowe bite faszerowane zgodnie z polską tradycją
  • Delikatna wołowina (ligawa) w sosie z zielonego pieprzu / w sosie chrzanowym
  • Sakwa Twardowskiego – polędwiczki wieprzowe faszerowane prawdziwkami
  • Pierś kurczaka z farszem z sera camembert i suszonych pomidorów
  • Pierś drobiowa faszerowana grzybami w sosie śmietanowym z kurkami

Za dopłatą 10 zł od osoby asortyment dań głównych wzbogacamy o ekskluzywne dania:

Sandacz, jesiotr lub łosoś pieczony w całości serwowany przez kucharzy i kelnerów

DODATKI DO MIĘS (do wyboru):

  • Ziemniaki smażone z cebulą i boczkiem
  • Ziemniaki gotowane w całości
  • Frytki
  • Krokiety
  • Kluski śląskie
  • Kasza
  • Ryż biały
  • Marchewka z groszkiem
  • Warzywa gotowane na parze (brokuły, kalafior, fasolka szparagowa),
  • Kapusta zasmażana biała
  • Kapusta zasmażana czerwona
  • Buraczki na ciepło
  • Bukiety świeżych, kolorowych surówek.

     PRZEKĄSKI:

  • Mięsa pieczyste – wyrób własny, podawany na półmiskach – schab, karkówka, boczek, pasztet z dziczyzny  ze śliwką  i owocem jałowca
  • Deski ryb wędzonych – halibut, łosoś, pstrąg, makrela
  • Tymbaliki – drobiowe, wieprzowe lub warzywne
  • Ryba po grecku
  • Jajka faszerowane
  • Schab po warszawsku
  • Rostbef z musem chrzanowym
  • Sakiewki naleśnikowe z różnymi farszami
  • Carpaccio łososiowe
  • Śledzie – w cebuli, w śmietanie, w pomidorach

GRILLOWE SPECJAŁY BABIEGO LATA:

  • Karkówka czosnkowo-paprykowa
  • Szaszłyki ze schabu
  • Udka z kurczaka marynowane na miodowo
  • Warzywa wszelakie z dipami


 

powrót