Przyjęcie weselne w Zaścianku Babie Lato

PAKIET SŁONECZNIK

Cena pakietu: 120 zł/osoba

Przystawka (porcja na stole dla każdego Gościa)
Zupa
Danie Główne
Deser serwowany
Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, napoje gazowane pepsi-cola, woda mineralna)

PAKIET TULIPAN

Cena pakietu: 160 zł/osoba

Zupa (dwa rodzaje);
Danie Główne;
Deser serwowany;
Grillowe specjały Babiego Lata
Przekąski zimne podane w stole (9 pozycji w tym 2 sałatki);
Owoce (winogrona, ananas, banany, mandarynki i owoce sezonowe);
Bufet deserowy (ciasta krojone – 4 rodzaje, m.in sernik, szarlotka, sezonowe z owocami, babeczki z budyniem i owocami)
Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, napoje gazowane pepsi-cola, woda mineralna)

PAKIET RÓŻA

Cena pakietu: 180 zł/osoba

I set gorący: Zupa (dwa rodzaje) i danie główne;
Deser serwowany;
II set gorący: przekąska ciepła
Przekąski zimne podane w stole (10 pozycji w tym 3 sałatki);
Grillowe specjały Babiego Lata
Owoce (winogrona, ananas, banany, mandarynki i owoce sezonowe);
Bufet deserowy (ciasta krojone – 3 rodzaje, m.in sernik, szarlotka, sezonowe z owocami, babeczki z budyniem i owocami);
Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, gazowane pepsi-cola, woda mineralna);

ZUPA
(do wyboru) na dobry początek (1 porcja / osobę)

  1. Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs ze swojskim makaronem
  2. Bulion z pasztecikiem
  3. Barszcz z uszkami
  4. Barszcz z pasztecikiem
  5. Wspaniała grzybowa
  6. Żurek, że dech zapiera
  7. Delikatna zupa serowa wzbogacona pomidorami i szynką krojonymi w kosteczkę z grzankami

DANIA GŁÓWNE
– wykwintne potrawy z mięs i ryb do wyboru

  1. Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta (2 sztuki na porcję)
  2. Kotlet de volaille z masłem (2 sztuki na porcję)
  3. Szaszłyk drobiowy z boczkiem i cebulą marynowany w aromatycznej zalewie
  4. Sznycel z indyka w złotych płatkach ( 2 sztuki na porcję )
  5. Delikatny kurczak gotowany w potrawce ( 2 kawałki na porcję )
  6. Pieczeń z karkówki nadziewana suszonymi śliwkami (2 sztuki na porcję)
  7. Tradycyjny kotlet schabowy panierowany (2 sztuki na porcję)
  8. Kotlet schabowy po chłopsku ( 2 sztuki na porcję )
  9. Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami owinięte plastrem bekonu (2 sztuki na porcję)
  10. Kruchutkie zrazy z szynki (2 sztuki na porcję)
  11. -Pieczeń ze schabu z leśnymi grzybami ( 2 kawałki na porcję )
  12. Dorsz w pomidorach z czarnymi oliwkami ( 2 sztuki na porcję )
  13. Filet z pstrąga w migdałach / w sosie tatarskim ( 2 sztuki na porcję )
  14. Kaczka pieczona z jabłkami
  15. Kruchutkie zrazy wołowe bite faszerowane zgodnie z polską tradycją
  16. Delikatna wołowina (ligawa) w sosie z zielonego pieprzu / w sosie chrzanowym
  17. Sakwa Twardowskiego – polędwiczki wieprzowe faszerowane prawdziwkami
  18. Pierś kurczaka z farszem z sera camembert i suszonych pomidorów
  19. Pierś drobiowa faszerowana grzybami w sosie śmietanowym z kurkami

Za dopłatą 10 zł od osoby asortyment dań głównych wzbogacamy o ekskluzywne dania:
Sandacz, jesiotr lub łosoś pieczony w całości serwowany przez kucharzy i kelnerów

DODATKI DO MIĘS

  1. Ziemniaki smażone z cebulą i boczkiem
  2. Ziemniaki gotowane w całości
  3. Frytki
  4. Krokiety
  5. Kluski śląskie
  6. Kasza
  7. Ryż biały
  8. Marchewka z groszkiem
  9. Warzywa gotowane na parze (brokuły, kalafior, fasolka szparagowa),
  10. Kapusta zasmażana biała
  11. Kapusta zasmażana czerwona
  12. Buraczki na ciepło
  13. Bukiety świeżych, kolorowych surówek.

PRZEKĄSKI

  1. Mięsa pieczyste – wyrób własny, podawany na półmiskach – schab, karkówka, boczek, pasztet z dziczyzny ze śliwką i owocem jałowca
  2. Deski ryb wędzonych – halibut, łosoś, pstrąg, makrela
  3. Tymbaliki – drobiowe, wieprzowe lub warzywne
  4. Ryba po grecku
  5. Jajka faszerowane
  6. Schab po warszawsku
  7. Rostbef z musem chrzanowym
  8. Sakiewki naleśnikowe z różnymi farszami
  9. Carpaccio łososiowe
  10. Śledzie – w cebuli, w śmietanie, w pomidorach

GRILLOWE SPECJAŁY BABIEGO LATA

  1. Karkówka czosnkowo-paprykowa
  2. Szaszłyki ze schabu
  3. Udka z kurczaka marynowane na miodowo
  4. Warzywa wszelakie z dipami