Przyjęcie rodzinne
PRZYJĘCIE RODZINNE W OPRACOWANIU (Poniżej propozycje zeszłoroczne) |
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą Zaścianka Babie Lato. W skład naszej oferty wchodzą trzy pakiety, spośród których wybierają Państwo jedną z opcji. Jeśli nasze wstępne propozycje nie znajdą uznania, dopasujemy menu i organizację Państwa przyjęcia do Waszych oczekiwań uwzględniając niestandardowe życzenia.
Cena każdego Pakietu obejmuje:
- Wybrane wcześniej miejsce z uzgodnionym ustawieniem stołów dopasowanym do Państwa potrzeb;
- Elegancka dekoracja stolików, oraz dekoracja kwiatowa;
- Elegancka dekoracja krzeseł (pokrowiec + wstążka w wybranym kolorze);
- Serwis kelnerski; Brak opłat serwisowych tzw. korkowe za alkohol;
- Bezpłatny parking dla Gości przyjęcia;
- Korzystanie z atrakcji Babiego Lata: Mini Zoo; łodzie na stawie; boiska do gier sportowych (piłka nożna, siatkówka, minigolf); ognisko.
PAKIET TRUSKAWKOWY
Cena pakietu: 100 zł/ osoba
- Przystawka (porcja na stole dla każdego Gościa)
- Zupa
- Danie Główne
- Deser serwowany
- Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, napoje gazowane pepsi-cola, woda mineralna)
PAKIET WINOGRONOWY
Cena pakietu : 140 zł/ osoba
- Zupa (dwa rodzaje);
- Danie Główne;
- Deser serwowany;
- Przekąski zimne podane w stole (9 pozycji w tym 2 sałatki);
- Owoce (winogrona, ananas, banany, mandarynki i owoce sezonowe);
- Bufet deserowy (ciasta krojone – 4 rodzaje, m.in sernik, szarlotka, sezonowe z owocami, babeczki z budyniem i owocami)
- Grillowe Specjały Babiego Lata
- Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, napoje gazowane pepsi-cola, woda mineralna)
PAKIET BANANOWY
Cena pakietu: 160 zł/osoba
- I set gorący: Zupa (dwa rodzaje) i danie główne;
- Deser serwowany;
- II set gorący: przekąska ciepła
- Przekąski zimne podane w stole (10 pozycji w tym 3 sałatki);
- Owoce (winogrona, ananas, banany, mandarynki i owoce sezonowe);
- Bufet deserowy (ciasta krojone – 3 rodzaje, m.in sernik, szarlotka, sezonowe z owocami, babeczki z budyniem i owocami);
- Grillowe Specjały Babiego Lata
- Napoje bez limitu: napoje ciepłe (kawa i herbata), oraz napoje zimne (soki owocowe podawane w dzbankach, gazowane pepsi-cola, woda mineralna);
ZAPRASZAMY
ZUPA (do wyboru) na dobry początek (1 porcja / osobę)
- Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs ze swojskim makaronem
- Bulion z pasztecikiem
- Barszcz z uszkami
- Barszcz z pasztecikiem
- Wspaniała grzybowa
- Żurek, że dech zapiera
- Delikatna zupa serowa wzbogacona pomidorami i szynką krojonymi w kosteczkę z grzankami
DANIA GŁÓWNE – wykwintne potrawy z mięs i ryb do wyboru
- Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta (2 sztuki na porcję)
- Kotlet de volaille z masłem (2 sztuki na porcję)
- Szaszłyk drobiowy z boczkiem i cebulą marynowany w aromatycznej zalewie
- Sznycel z indyka w złotych płatkach ( 2 sztuki na porcję )
- Delikatny kurczak gotowany w potrawce ( 2 kawałki na porcję )
- Pieczeń z karkówki nadziewana suszonymi śliwkami (2 sztuki na porcję)
- Tradycyjny kotlet schabowy panierowany (2 sztuki na porcję)
- Kotlet schabowy po chłopsku ( 2 sztuki na porcję )
- Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami owinięte plastrem bekonu (2 sztuki na porcję)
- Kruchutkie zrazy z szynki (2 sztuki na porcję)
- Pieczeń ze schabu z leśnymi grzybami ( 2 kawałki na porcję )
- Dorsz w pomidorach z czarnymi oliwkami ( 2 sztuki na porcję )
- Filet z pstrąga w migdałach / w sosie tatarskim ( 2 sztuki na porcję )
- Kaczka pieczona z jabłkami
- Kruchutkie zrazy wołowe bite faszerowane zgodnie z polską tradycją
- Delikatna wołowina (ligawa) w sosie z zielonego pieprzu / w sosie chrzanowym
- Sakwa Twardowskiego – polędwiczki wieprzowe faszerowane prawdziwkami
- Pierś kurczaka z farszem z sera camembert i suszonych pomidorów
- Pierś drobiowa faszerowana grzybami w sosie śmietanowym z kurkami
Za dopłatą 10 zł od osoby asortyment dań głównych wzbogacamy o ekskluzywne dania:
Sandacz, jesiotr lub łosoś pieczony w całości serwowany przez kucharzy i kelnerów
DODATKI DO MIĘS:
- Ziemniaki smażone z cebulą i boczkiem,
- Ziemniaki gotowane w całości,
- Frytki, Breitling Avenger Chronograph 45 Replica Breitling Aviator 8 B01 Replica
- Krokiety,
- Ryż biały,
- Marchewka z groszkiem,
- Warzywa gotowane na parze (brokuły, kalafior, fasolka szparagowa),
- Kapusta zasmażana biała,
- Kapusta zasmażana czerwona,
- Buraczki na ciepło,
- Bukiety świeżych, kolorowych surówek.
PRZEKĄSKI:
- Mięsa pieczyste – wyrób własny, podawany na półmiskach – schab, karkówka, boczek, pasztet z dziczyzny ze śliwką i owocem jałowca
- Deski ryb wędzonych – halibut, łosoś, pstrąg, makrela
- Tymbaliki – drobiowe, wieprzowe lub warzywne
- Ryba po grecku
- Jajka faszerowane
- Schab po warszawsku
- Rostbef z musem chrzanowym
- Sakiewki naleśnikowe z różnymi farszami
- Carpaccio łososiowe
- Śledzie – w cebuli, w śmietanie, w pomidorach
GRILLOWE SPECJAŁY BABIEGO LATA:
- Karkówka czosnkowo-paprykowa
- Szaszłyki ze schabu
- Udka z kurczaka marynowane na miodowo Breitling Aviator 8 B35 Automatic Unitime 43 Replica Breitling Chronoliner Replica Breitling Chronomat B01 42 Replica Breitling Chronomat Replica
- Warzywa wszelakie z dipami